За Д-р Фред Гало

Създател на метода

Фред Гало - създател на EDxTM

Д-р Фред Гало е клиничен психолог с докторска степен от университета в Питсбърг. От 1974 година, вече 40 години, той е практикуващ психотерапевт. Д-р Гало е член на консултативния съвет на Американската Асоциация по Енергийна Психология още от самото и създаване. Той е обучен и сертифициран в клиент-центрирана терапия, гещалт терапия, когнитивно-поведенческа терапия, Ериксонова хипноза и психотерапия, контекстуална терапия, провокативна терапия, фамилна терапия, НЛП, EMDR, приложна кинезиология, TFT (терапия на мисловното поле) и EFT (техника за емоционална свобода – ТЕС).

Неговият професионален път в областта на енергийната психология започва през 1990 година. От тогава до сега, той е автор на голям брой учебни ръководства по Енергийна психология, както и на осем книги, свързани с това направление. Всъщност, цялото направление „Енергийна Психология“, дължи името си на д-р Фред Гало, приемайки наименованието на това ново направление, от издадената от него през 1998 година книга „Енергийна Психология“, която се превръща в бестселър.

Вече повече от две десетилетия, д-р Фред Гало развива и усъвършенства разработените от него методики в областта на Енергийната психология, създавайки най-задълбоченият, всеобхватен и изчерпателен метод в тази сфера, включващ всичко познато до сега от тази област и надграждащ нови методологии и подходи към постигнатото до този момент в Енергийната психология.

Неговият метод се нарича „Advanced Energy Pyschology” и е познат още като “EDxTM“ (енергийни диагностични и изцелителни методи). Д-р Гало провежда международни обучения по „Advanced Energy Psychology” в САЩ, Канда, няколко страни от Южна Америка, Австралия, Япония, Обединеното кралство, Германия, Швейцария и др., вече почти две десетилетия, като понастоящем има над 4000 обучени фасилитатори в създаденият от него метод, в цял свят.       

Разработен от