Лу Йонг Дао Те Ки

Лу Йонг Дао Де Ки е китайска и тибетска енергийна практика за здраве и дълголетие. С практикуването на тази медитация в движение се възстановява хармоничната циркулация на енергията в тялото, което води до възстановяване на физическото и психическото равновесие. Една от особеностите на Лу Йонг Дао Де Ки, е че тя се усвоява изключително бързо и лесно. Докато за усвояването на Ци Гун или Тай Чи, обикновено са необходими месеци, то при Лу Йонг Дао Де Ки, въпреки че тази практика е форма на Ци Гун, усвояването е възможно само в рамките на няколко дни. Освен това, изключително бързо може да се усети и ефекта от тази енергийна динамична медитация и няма необходимост да се чака дълго за постигането на такъв ефект, практикуващите този метод започват да усещат ефекта още в рамките на първите няколко сесии. Една от причините за това този метод да има незабавно благотворно въздействие върху тялото и ума, е това че към медитативните движения, съчетани с практиките в покой, се добавя и един допълнителен елемент на визуализации, по време на практиката.

Да усетим енергията Чи в тялото си.

Това, което Лу Йонг Дао Де Ки прави, е че по време на практиката и благодарение на специалните движения на тялото, ние черпим от енергията на безкрайността и от енергията на природата и я привнасяме към течащата в тялото ни Чи, което води до рехармонизация и до освобождаване на блокажите в енергийната система на тялото, които се проявяват като дисбаланси и заболявания. Когато тази енергия започва отново да тече хармонично през меридианите и енергийните центрове, резултатът е, че започваме да се чувстваме добре, изпълнени с енергия и жизнени сили и в хармония със себе си и със света. Движенията на Лу Йонг Дао Де Ки са едновременно простички и създаващи усещане за лекота и за един изящен танц с енергиите. Те водят като резултат до отпускане, релаксация и възстановяване на тялото и ума.

Обучението преминава през три етапа – в началото се усвоява правилното изпълнение на движенията, след това се изучава движението на енергията Чи в тялото, и третият етап е постигането на едно състояние на безметежност и успокояването и хармонизацията на всички ментални, емоционални и енергийни процеси и тяхното овладяване.