Д-р Фолкер Майснер

Д-р Майснер е лекар, преподавател по акупунктура и биоенергетика, холистичен терапевт и основател на Германската академия по Енергийна медицина и Биоенергетика.

Преди 40 години той започва да изучава акупунктура и традиционна китайска медицина и през 1997г. става преподавател по акупунктура в Немската и Европейската Академия по акупунктура.

Д-р Майснер е специалист по чакра-базирана акупунктура и биоенергийна медицина и използва в практиката си също и квантово измерване на човешкото биополе, хомеопатия, природни методи за изцеление, НЛП, ТЕС (EFT) и други модалности на Енергийната психология.

Вследствие на своите изследвания, д-р Майснер разработва биоенергиен метод за идентифициране и елиминиране на причините за хроничните заболявания и психологическите разстройства – така наречените от него „огнища на дисбаланс“ (ОД)

През 2006г. той основава Германската академия по Енергийна медицина и Биоенергетика – организация, в която лекари и специалисти от други области обединяват усилията си, за да създадат обучителна програма за практикуващите енергийна медицина и биоенергетика.

Д-р Майснер е член на научния съвет на Международната академия по Биоенергетика. Той е разработил обучение по Биоенергиен Коучинг и преподава в голям брой страни от Европа, Америка и Азия.

През 2012г. д-р Майснер става основател и председател на асоциацията – Глобален Енергиен Парламент – Германия. На 17 октомври 2015г. е избран за президент на Немската асоциация за Енергийна и Информационна медицина. Той е първият човек, оглавяващ едновременно двете основни асоциации за енергийна медицина в Германия.

Д-р Майснер е един от специалистите участвали във филма Живата матрица

Разработен от